Regio wedstrijd in Den Haag

24 november 2013

Afgelopen zaterdag 2 november hebben wij (Emma Kostelijk en Maya Ouwehand) voor het eerst mee gedaan met een shorttrackwedstrijd. De wedstrijd was in Den Haag waar we een 500, 777, 1000 meter en relay hebben gereden. Er deed een grote groep Haarlemse rijders mee, ook reed Michiel zijn eerste wedstrijd!

Om 6 uur kwamen wij al ons heerlijke warme bedje uit om vrijwel meteen de auto in te stappen op weg naar Den Haag. Toen we daar aankwamen was het een beetje haasten; snel inschrijven en schaatsen aan want het inrijden begon om al 8 uur. Het inrijden was dan ook heel anders bij de langebaan iedereen reed door elkaar rondjes en het was eigenlijk een grote chaos. Wat ons een beetje lacherig maakte, we hadden dan ook al vrij snel door dat hier een hele relaxte sfeer hing.

We begonnen dus met de 500 meter, waar we beiden vrij zenuwachtig voor waren. Allemaal nieuwe termen als heatbox en penalty waar we geen idee van hadden wat het was. Gelukkig kon Fenna dit allemaal duidelijk uitleggen, waardoor wij al iets rustiger werden. Achteraf bleken de zenuwen onnodig want het ging harstikke goed, zonder vallen zijn wij de 500, 777 en 1000 meter doorgekomen. Als 2 stuiterballen kwamen steeds het ijs af, zo leuk vonden we het.

Aan de relay deden wij mee met Joram en Madelon. Gelukkig waren wij niet als eerste aan de beurt, zodat wij eerst even konden kijken wat de eerste ploegen deden. Wat een gekrioel van schaatsers op die kleine baan, maar het zag er wel heel gaaf uit. Toen mochten wij. De tactiek was van tevoren doorgesproken met Fenna. Iedereen reed ongeveer anderhalve ronde, maar af en toe was het zo druk, dat dat twee rondjes werden zodat we aan de andere kant konden wisselen. Wat ging het goed en wat was het leuk. We werden van alle mixed teams uiteindelijk derde.

Ook alle andere rijders, Britte, Jesper, Patricia, Erik, Bram, Michiel en Danny hebben het super goed gedaan!

De volgende wedstrijd is 16 november in Dordrecht en wij gaan zeker weer meedoen.

Maya Ouwehand en Emma Kostelijk

 

Plaats een reactie